Skip to main content

Bespreking onder vier ogen

U wilt een afspraak maken voor het bespreken van een testament of een levenstestament. Misschien vindt u het een fijn idee als een kind, een broer of een vriendin met u meegaat. Helaas moet degene die u begeleidt wachten in onze wachtkamer.

Een bespreking voor een testament of levenstestament moet namelijk onder vier ogen plaatsvinden. De jurist die het gesprek met u voert moet er namelijk van overtuigd zijn, dat u zich helemaal vrij voelt om te praten over de keuzes die u wilt maken.  Als er iemand anders bij is, dan voelt u zich misschien belemmerd om echt aan te geven wat u wilt, of mogelijk wordt u wel beïnvloed.

Wij begrijpen dat dit lang niet altijd het geval is. De rechtspraak bepaalt dat zelfs moet worden voorkomen dat het zou kunnen lijken alsof u wordt beïnvloed in uw keuzes. Stel dat bijvoorbeeld één van de kinderen bij u is geweest tijdens de bespreking.  Als een ander kind daar later achter komt, dan kan die moeilijk doen over de inhoud van het (levens)testament en de rechtsgeldigheid ervan aanvechten. Het heeft dus niets te maken met vertrouwen.

Bespreking met de partner erbij.

Wilt u samen met uw partner  een testament of levenstestament bespreken? Dan vindt zo’n bespreking meestal wel samen plaats, omdat partners vaak eenzelfde (levens)testament hebben. Maar, als u het prettiger vindt om de bespreking onder vier ogen te doen, dan kan dat ook.

Familiezaken

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

0543 - 548 888 (Locatie Winterswijk)

0544 37 38 75 (Locatie Lichtenvoorde)

info@hobbelinkenbuitink.nl

Afspraak maken