Skip to main content

Kavelruil

Als verdere specialisatie binnen de Agrarische zaken hebben wij ons gespecialiseerd in kavelruil.

De Stichting Effectief Verkavelen In Gelderland (STEVIG) houdt zich bezig met het planmatig coördineren, voorbereiden en uitvoeren van verkavelingsprojecten met een omvang van meer dan 400 hectare. Daarnaast wordt geadviseerd en ondersteund bij kleinere projecten. STEVIG heeft zeer goede contacten met ons kantoor.

Wij hebben in 2013 de primeur voor Nederland gehad. In een tijdsbestek van slechts dertien maanden is een snelle verkaveling afgerond. Bij dit pilot-project waren maar liefst 123 partijen betrokken, waarbij 450 hectare grond werd geruild.

Wat deze kavelruil uniek maakte was het tijdsbestek waarin het ruilplan is ontwikkeld. Door een actieve en innovatieve aanpak, alsmede een goede samenwerking met alle betrokken partijen, is de snelle verkaveling in Winterswijk Oost een succes geworden. Ons kantoor heeft de capaciteit om dit soort kavelruilprojecten, in een kort tijdsbestek, deskundig af te ronden. Wij kunnen ook met u meedenken over het opzetten van een kavelruil in uw eigen omgeving. Ook als het om een kleiner kavelruilproject gaat.

Voordelen van kavelruil

Met kavelruil worden verschillende maatschappelijke doelen gerealiseerd. Het belangrijkste doel van kavelruil is het verbeteren van de landbouwstructuur. Doordat  “huiskavels” groter worden, biedt dit meer mogelijkheden voor weidegang van het melkvee. Het samenvoegen of  dichter bij elkaar leggen van “veldkavels” leidt tot tijdwinst en is tevens kostenbesparend.

Bijkomend voordeel is dat kavelruil leidt tot minder landbouwverkeer. Dit levert een positieve bijdrage aan de verkeersveiligheid en het milieu. Tevens kan een bijdrage worden geleverd aan natuurontwikkeling en verbetering van de waterkwaliteit.

Advies

Om u snel en goed van dienst te kunnen zijn, verzoeken wij u in een zo vroeg mogelijk stadium contact met ons op te nemen. Uiteraard is dit contact voor u geheel vrijblijvend.

Mr. A. Bruins – Wassink
E-mail: a.wassink@hobbelinkenbuitink.nl

Specialisaties

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

0543 - 548 888 (Locatie Winterswijk)

0544 37 38 75 (Locatie Lichtenvoorde)

info@hobbelinkenbuitink.nl

Afspraak maken