Skip to main content

Bedrijfsoverdracht

Als u -al dan niet middels een BV of NV- uw bedrijf wilt overdragen, wordt u met een aantal vragen geconfronteerd: Wie gaat de onderneming voorzetten? Hoe bereiken we dat er zo min mogelijk belasting betaald hoeft te worden? Ook kan er een financieringsprobleem ontstaan (hoe gaat de voortzetter alles betalen?).

Heeft u een eenmanszaak die u wilt verkopen aan een werknemer die minstens drie jaar bij u in dienst is? Wij kunnen u in dat geval helpen om de verkoop zodanig te structureren,dat u bij de verkoop van uw onderneming geen inkomstenbelasting hoeft te betalen over de fiscale winst die in uw onderneming zit.

Het is ook denkbaar dat u de onderneming eerst drie jaar of langer samen met de aanstaande koper gaat runnen in de vorm van een maatschap, vennootschap onder firma (vof) of commanditaire vennootschap (cv). Indien dit op de juiste manier is vastgelegd wordt in veel gevallen voorkomen dat u bij verkoop inkomstenbelasting moet betalen.

Als u een besloten vennootschap (bv) heeft, kan het verstandig zijn het bedrijfspand in een aparte bv onder te brengen. Wanneer een koper geïnteresseerd is in uw onderneming, maar niet in uw bedrijfspand, betaalt de koper alleen de aandelen van de (werk-)bv waar de onderneming in zit.

Het is van belang dat de overdracht van uw bedrijf goed geregeld wordt. Naast advies van een belastingadviseur en/of accountant speelt de notaris een belangrijke adviserende rol. Wij hebben alle kennis in huis om u goed van dienst te kunnen zijn.

Ondernemerszaken

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

0543 - 548 888 (Locatie Winterswijk)

0544 37 38 75 (Locatie Lichtenvoorde)

info@hobbelinkenbuitink.nl

Afspraak maken